ArtLive - партньор на литературен клуб "Перото" в представянето и популяризирането на българската литература

Четене

Срещаме ви с нашумелия израелски писател и пилот в израелските военновъздушни сили Ерез Ахарони - автор на „Тайната на Орела”. Какво е подтикнало г-н Ахарони да започне да пише, как съчетава занятията си и къде има повече съспенс – в ежедневието му на практикуващ адвокат или на страниците на романите му? Гледайте!

Ерез Ахарони завършва обучението си като пилот в израелските военновъздушни сили през 1978 г. и участва в различни мисии. След като приключва със службата, се насочва към юридическата професия и бързо се превръща в един от най-търсените израелски адвокати по търговско право. След дебютния си роман, Half a Moustache (2006), прочутият адвокат и писател създава зашеметяващия военен трилър „Тайната на Орела”, който вече има българско издание.

По време на един нощен полет в пустинята Негев иначе надеждният изтребител на Идо Барнеа отказва да приема команди, той е принуден да катапултира и оцелява на косъм. Видими причини за катастрофата няма и пилотът от Израелските военновъздушни сили става обект на подозрения. По същото време в Брюксел е отвлечено малолетно момиче на име Мишел. Оттук нататък действието препуска неудържимо, броят на въвлечените терористи и разузнавачи расте, а обратите са абсолютно непредвидими.